OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ABD

Okul Öncesi Öğrencilerimizin İkinci Kez TÜBİTAK 2209-A Projesi Desteklenmeye Hak Kazandı

27.03.2024 21:07

TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023 Yılı 2. Çağrısında da Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Anabilim dalı öğrencilerinin TÜBİTAK 2209-A 1. Çağrısında kabul edilen, “Doğal Afet Farkındalığında Minik Bilim Elçileri Yetişiyor” projeleri, desteklenmeye hak kazanmıştı. Okul Öncesi Eğitimi Anabilim dalı Okul Öncesi öğretmenliği bölümü öğrencileri Doç. Dr. Esra DEMİR Öztürk’ün akademik danışmanlığında ilk projelerinin ardından çok kısa bir süre sonra TÜBİTAK tarafından yapılan 2209-A 2. Dönem çağrısına da yaptıkları başvuru ile projelerine bir yenisini daha eklediler.

TÜBİTAK 2209-A kapsamında Okul Öncesi Öğretmenliği 2. Sınıf öğrencilerinden Songül ALATAŞ’ın, Doç. Dr. Esra DEMİR Öztürk danışmanlığında TÜBİTAK’a sunmuş olduğu “Susuz Kalmayalım: Su Dostu Çocukların Suyu Verimli Kullanımı” adlı projeleri 2. Çağrıda da desteklenmeye layık görüldü. Proje kapsamında Songül ALATAŞ, Muş Milli Eğitim’e bağlı anaokullarından belirleyeceği 5 yaş grubundaki çocuklarla projeyi gerçekleştirmeyi planlanmaktadır. Projenin kabulü ile birlikte, projede belirtilmiş olan proje takvimi doğrultusunda gerekli izinler alındıktan sonra suyun verimliliği konusunda oluşturulacak olan su verimliliği ve suyu nasıl kullanmalıyız ile ilgili oluşturulacak olan eğitim programının uygulaması gerçekleştirilecektir. Projede; suyun önemi, su döngüsü, suyun kimyasal formülü, yağmur suları, atık sular, mavi, yeşil, gri sular, sarnıç yapılar ve su tasarruf tedbirleri konuları ele alınacaktır. Oyunlar ve farklı yöntem ve tekniklerin yer alacağı eğitim programının uygulaması gerçekleştirilecektir. Proje ile, ülkemizin hayat kaynağı olan sularımızla ilgili farkındalığın oluşması, çocuklardan başlayarak bu farkındalığın kazanılması, toplumsal anlamda suyun verimli kullanım kültürünün oluşmasına, suyun gelecek nesillere aktarımına ve milli ekonomiye katkı sağlayacağı düşünülmektedir.