OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ABD

Öğrencimizin Tübitak 2209 Projesi Kabul Edildi.

15.10.2023 23:45

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında Eğitim Fakültesi’nin ilk Tübitak- 2209 Projesi kabul edildi. Fakültemiz Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Anabilim dalı öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Esra Demir Öztürk danışmanlığında, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında Okul Öncesi Anabilim dalı öğrencilerinden Mehmet Ali Toprak’ın “Doğal Afet Farkındalığında Minik Bilim Elçileri Yetişiyor: Muş İli Örneği” isimli projesi destek almaya hak kazanmıştır. Gerçekleştirilecek olan proje uygulamalarının, 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı güz ve bahar döneminde yapılması planlanmaktadır. Bu proje ile, Okul öncesi öğretmen adaylarının uygulamaları ile okul öncesi dönem çocuklarında doğal afet farkındalığının oluşması hedeflenmektedir.